Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv policijske brutalnosti

Stotine prosvjednika usprkos policijskom satu u Baltimoreu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina prosvjednika zanemarilo je u subotu navečer policijski sat uveden u Baltimoreu gdje je ranije više tisuća osoba hodalo mirno u povorci osuđujući policijsku brutalnost i zahtijevajući pravdu za Freddieja Grayja.

Policija je uhitila nekoliko osoba, dan nakon što je objavljeno da će se voditi kazneni postupak za ubojstvo protiv šest policajaca zbog smrti Freddieja Grayja. Taj mladi Afroamerikanac (25) umro je 19. travnja od ozljeda kralježnice nakon grubog privođenja u Baltimoreu.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Prosvjedi - 1 "Dosta je" U subotu prosvjed u pet gradova: "Postoji ogroman broj ljudi koji su svjesni da promjena dolazi"

Guverner Marylanda pozvao je da nedjelja bude dan "molitve i mira".

"Molim da nedjelja bude dan razmišljanja o tome kako ćemo se svi mi ponašati u sljedećim danima i mjesecima", kazao je Larry Hogan u priopćenju.

Nekoliko sati ranije, policija je objavila da je policijski sat, na snazi od 22 do pet sati, produljen i petu noć zaredom.

Grad sa 620.000 stanovnika poprište je gotovo svakodnevnih prosvjeda nakon 19. travnja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene