Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neprimjereni' emailovi

Stopirano imenovanje zapovjednika NATO-a, upleten je u skandal u CIA-i!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imenovanje Johna Allena za novog zapovjednika NATO-a obustavljeno je nakon što je otkriveno između 20 i 30 tisuća stranica 'neprimjerene' elektroničke pošte između Allena i prijateljice Davida Petraeusa, koja je pak prijetila Petraeusovoj ljubavnici.

Američki predsjednik Barack Obama obustavio je imenovanje generala Johna Allena, zapovjednika savezničkih snaga u Afganistanu, na dužnost glavnog zapovjednika NATO-a, izvijestila je Bijela kuća, pošto je FBI otkrio njegovu "neprimjerenu" prepisku s prijateljicom direktora CIA-e u ostavci Davida Petraeusa.

General će ipak "i dalje zapovijedati" savezničkim snagama u Afganistanu, dodao je glasnogovornik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost (NSC) Tommy Vietor. "Na zahtjev State Departmenta" Obama je "obustavio imenovanje generala Allena na dužnost glavnog zapovjednika NATO-ovih snaga dok se ne završi istraga o Allenovu ponašanju koju je pokrenulo ministarstvo obrane", rekao je Vietor.

Pročitajte i ovo Avion kompanije Finnair "Pogodilo je zračni pormet" Optužili Rusiju da ometa GPS signal iznad dijela Europe: "Obratit ćemo se NATO-u..." Dmitrij Medvedev Tenzije Medvedev upozorio SAD: "Dogodilo se neočekivano, na to se mora odgovoriti"

>> FBI upao u kuću ljubavnice bivšeg direktora CIA-e!

Čelnik Pentagona povjerio je u utorak novinarima da je FBI otkrio 20.000 do 30.000 stranica "neprimjerene" elektroničke pošte koju su razmjenjivali general John Allen i Jill Kelley, prijateljica bračnog para Petraeus, bliska vojnim krugovima.

Američki ministar obrane Leon Panetta, Petraeusov prethodnik na mjestu direktora CIA-e, rekao je u priopćenju da su njegove službe u nedjelju obaviještene o toj Allenovoj prepisci i da je zatražio istragu.

Odluka o Allenovu imenovanju na dužnost glavnog zapovjednika NATO-ovih snaga objavljena je 10. listopada. On je "na proljeće" 2013. trebao zamijeniti admirala Jamesa Stavridisa na toj istaknutoj dužnosti koju uvijek obnašaju Amerikanci.

Generala Allena, koji od srpnja 2011. zapovijeda NATO-ovim snagama u Afganistanu, treba zamijeniti drugi američki general, Joseph Dunford, pomoćnik zapovjednika marinskog korpusa američke vojske.

Kelley je obavijestila FBI da je primila elektroničke poruke s prijetnjama. Nakon istrage se pokazalo da joj ih je slala Paula Broadwell, autorica biografije Petraeusa i njegova ljubavnica. FBI je zatim slučajno došao do elektroničkih poruka između Broadwell i CIA-ina direktora, zbog kojih je izbio skandal. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene