Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakupilo se godinama

Nitko nije dizao Mladićeve mirovine, milijuni dinara čekaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je ostala dužna Ratku Mladiću isplatiti oko 4,5 milijuna dinara, odnosno 350 tisuća kuna. Riječ je o generalskim mirovinama koje nitko nije podizao godinama.

Kako prenosi B92, Mladić je 2002. godine stekao pravo na penziju, ali mu je nakon međunarodnih političkih pritisaka na Srbiju, u prosincu 2005. godine po nalogu tadašnjeg ministra obrane Zorana Stankovića obustavljena isplata penzije.
naime, Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu rješenjem je potvrdilo odluku da se svim haškim optuženicima koji su u bijegu, a imaju prebivalište u Srbiji, obustave plaćanja iz državnih izvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogoršano zdravstveno stanje Mladić smješten u zatvorsku bolnicu u Haagu Slika nije dostupna Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV Mladićevo uhićenje: Zadovoljna Hrvatska, ogorčena Srbija

Na tom spisku nalazio se i Ratko Mladić. Prosječna mirovina generala iznosi 70 tisuća dinara mjesečno i s vremenom je suma narasla na 4,5 milijuna koji se nalaze u Fondu za socijalno osiguranje vojnika i bit će isplaćeni osobno Mladiću ili članovima njegove obitelji.  Inače, Boris Tadić je ranije izjavio da će Mladić primati mirovinu, čak i ako bude osuđen za ratne zločine za koje ga tereti Haški sud.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene