Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Što očekujete od novog Pape?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do kraja tjedna svijetu će biti poznat izbor i ime novog Pape.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Knjiga žalosti za papu Benedikta XVI. - 1 U Zagrebu Milanović se upisao u knjigu žalosti povodom smrti pape Benedikta XVI.: Uputio sućut papi Franji Slika nije dostupna Inauguralna misa u utorak Evo što je novi papa napravio čim je otišao s balkona na Trgu svetog Petra

115 kardinala smješteno je u vatikanski hotel Santa Marta iza Bazilike svetog Petra u kojoj im je onemogućena komunikacija s vanjskim svijetom. Nema telefona, televizije i interneta.

>> Znate li što se događa nakon 34 kruga neuspješnog glasovanja za papu?

Za vrijeme konklave kardinali će živjeti u spartanski uređenim sobama koje imaju samo krevet, kupaonicu i mali radni stol. Sobe su dodijeljene su ždrijebom kako bi se spriječilo grupiranje i dogovaranje strategije.

Kardinali su prijepodne prisustvovali misi, a potom su se vratiti u hotel na ručak. Poslijepodne će ući u Sikstinsku kapelu gdje će se odvijati prvi krug tajnog glasovanja za izbor novog Pape.

Ime koje novi Papa izabere na kraju konklave bit će ime pod kojim će bit poznat u povijesti katoličke Crkve.

Papa Ivan Pavao II spojio je imena svojih dvaju prethodnika Ivana i Pavla, a papa Benedikt XVI je odabirom svog imena odao počast svetom Benediktu, ali i jednom od svojih prethodnika, Benediktu XV, čiji je pontifikat trajao između dva svjetska rata te koji je u Crkvi poznat i kao 'papa pomirbe'.

Bivši papa Benedikt XVI. hrvatskim je vjernicima ostavio dar ljubavi kojom ih je susretao, a za vrijeme posjeta Hrvatskoj ostavi im je i četverodjelnu poslanicu. Mnogi su ga opisivali kao duhovnog mistika, a on je u svojoj posljednjoj poruci na Twitteru poručio: 'Ovo je drugačiji dan od drugih dana za mene. Više nisam Papa. Ali sam još u Crkvi i ja sam hodočasnik'.

U narednim danima bit će poznat novi Papa i njegovo ime. Što vi očekujete od njega?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene