Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije govorio do četvrte godine'

Što majka Boruta Pahora misli o svom sinu i njegovom poslu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mama slovenskog premijera izjavila je mnogi 'podmeću klipove pod noge' vladi koju vodi njen sin i da zato ne bi imala ništa protiv prijevremenih izbora.

'Svaka stranka vuče na svoju stranu, sve što vlada učini smatra se lošim. Nakon svega što se je u zadnje vrijeme događalo mislim da bi bili bolji prijevremeni izbori. Tako bi se Borut svega toga riješio. Pod noge mu podmeću previše klipova i teško mi je zbog svega što mu se događa', rekla je Iva Pahor Martelanc, u ekskluzivnom razgovoru za novi broj tjednika 'Reporter' koji prenose i drugi mediji.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!" Ilustracija Jeziva priča iz Francuske Sina dvije godine ostavila samog u stanu, donosila mu samo hranu: "Redovno je dolazio u školu, uvijek nasmijan i čist"

>> Slovenci nikad nezadovoljniji

Pahor je u zadnje vrijeme više puta odbacio pozive oporbe, koja njegovu vladu optužuje za neučinkovitost u vrijeme ekonomske krize i rast zaduživanja, da razmisli o prijevremenim izborima. Uz to, Pahor je nedavno na jednoj konferenciji za novinare prije dva tjedna svoju 'otpornost' na javne kritike i niski stupanj potpore svojoj vladi pokušao objasniti svojim 'kućnim' odgojem.

'Zahvalan sam mami što me nije hvalila kad sam napravio nešto dobro, smatrajući da je to samo po sebi razumljivo. Kad vlada dobro radi, ljudima je to normalno. No, treba izdržati i nepravedne kritike i optužbe jer se samo tako može voditi državu u teškom razdoblju', rekao je Pahor.

Pahor nije govorio do četvrte godine

Njegova majka, nekoć skromna tekstilna radnica, a danas umirovljenica iz gradića Šentpeter na zapadu države, potvrdila je da je sina odgajala tako da ne očekuje pohvale kad napravi nešto dobro. Ali, otkrila je i neke druge pojedinosti iz njegova djetinjstva, na primjer da do četvrte godine uopće nije govorio.

Zato me danas oduševljava svojim retoričkim sposobnostima, kaže mama Pahor dodajući da sina ipak nije zamišljala na dužnosti premijera nego više kako diplomata ili možda predsjednika države. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene