Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasovanje u parlamentu

Otkrivamo što je Berlusconi napisao na papirić!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vrijeme glasovanja u talijanskom parlamentu, Silvio Berlusconi nešto je zapisivao na papirić. Snimatelji su zabilježili što je napisao.

Tijekom jučerašnjeg glasovanja, o državnim financijama u talijanskom parlamentu, 75-godišnjem medijskom mogulu trebalo je 308 glasova kako bi izvještaj prošao, ali bez ijednog glasa protiv kabineta zamjenika. Međutim 321 zamjenik suzdržao se od glasovanja. Taktika je to koja je dotukla Berlusconijevu sve tanju većinu u parlamentu.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

Prilikom glasovanja snimljen je papir koji drži premijer na kojem je zapisao: '308, -8 izdajnici; vladin prokret; glasovanje; bilješke; Ostavka; predsjednik Italije, Jedno rješenje; Idemo'

Berlusconi, koji je rekao da će podnijeti ostavku nakon što parlament usvoji hitne proračunske mjere i ključne gospodarske reforme, rekao je da će vjerojatno do prijevremenih izbora u Italiji doći u veljači 2012. a da se on ne namjerava kandidirati.

'Dat ću ostavku čim se usvoji proračun i pošto vjerujem da ne može doći do formiranja nove većine, vjerujem da će početkom veljače biti održani izbori na kojima neću biti kandidat', izjavio je Berlusconi u razgovoru s glavnim urednikom dnevnika La Stampa.

On je kazao da će kandidat lijevoga centra za mjesto premijera biti bivši ministar pravosuđa Angelino Alfano. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene