Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Odgovor na ubojstva

Događaji u Parizu mogli bi promijeniti naš stav prema zaštiti privatnosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk izložio je svoju inicijativu.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk pozvao je Europski parlament da odbaci svoju averziju prema dijeljenju podataka o putnicima u zrakoplovima. Povod za ovaj potez su događanja u Parizu posljednjih dana.

Pročitajte i ovo Milica Vučković, Mato Brautović, Marijana Grbeša, Ivana Dragičević ADMO Važno upozorenje: Na izborima bi mogle dominirati laži i manipulacije vezane za migrante, neki tako skupljaju političke poene Kaos u beogradskoj zračnoj luci Greška zaposlenika VIDEO Kaos u beogradskoj zračnoj luci: Pomiješali putnike, žena pala u nesvijest

Govoreći u Latviji u petak, Tusk je rekao da bi jedan od odgovora na ubojstva u Francuskoj trebalo biti dijeljenje podataka o putnicima kako bi se mogli identificirati opasni ljudi. Prijedlog dosad nije nailazio na odobravanje zbog straha od kršenja privatnosti građana EU.

Francuska u lovu na pomagače napadača, stižu prijetnje novim napadima

Tusk je, pak, u petak poručio da Europa treba 'učiniti više'.

'Europska unija ne može učiniti sve, ali može doprinijeti jačanju naše sigurnost', rekao je. Idući tjedan će u Strasbourgu zatražiti od Europskog parlamenta da ubrza rad na direktivi koja bi mogla pomoći u 'otkrivanju putovanja opasnih ljudi'.

Heroj skriven u kartonskoj kutiji - kako je pomogao policiji u lovu na teroriste

Prema prijedlogu, policijskim i obavještajnim agencijama omogućio bi se pristup višegodišnjim podacima o putnicima koji putuju u i iz EU, prenosi DW.

Tuskova inicijativa uslijedila je nakon razgovora koji je u četvrtak vodio s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene