Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova audio snimka

Kaos 11. rujna: 'O moj Bože, cijela zgrada se raspala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo objavljene audio snimke svjedoče o užasu koji se odvijao iznad neba New Yorka prije deset godina.

Zbunjeni glasovi kontrolora leta i pilota prenose kaos, pogotovo kad su otmičari okrenuli zrakoplov i nestali s radara...

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Zbog videosnimke nasilja Tri maloljetnice i maloljetnik koji su zlostavljali djevojku i sve snimali pušteni na slobodu Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Kontrolori leta su pokušavali ući u trag otetim zrakoplovima, borbeni avioni su im također bili za petama, no bezuspješno, a stjuardesa u jednom od njih je bezuspješno zvala u pomoć... Čuje se 'Hej!' kad otmičaru upadaju u kokpit United Flighta 93 koji se poslije srušio u polje u Pennsylvaniji. Zatim se čuo čudan zvuk sličan plaču i kontrolori leta su pokušali shvatiti što se događa.

Većina snimki došla je iz FAA i vojske koja je surađivala s njima, no ne i snimka poziva stjuardese American Airlines Flight 11 Betty Ong kako zove u pomoć. 'Netko je upao u business klasu, ne možemo disati. Ne znam, mislim da je netko oteo avion', kazala je. Nakon što se njezin zrakoplov zabio u toranj snimljen je razgovor između kontrolora.

'Još jedan se zabio u WTC. O moj Bože. Cijela se zgrada raspala'. Neke izvorne snimke još nisu objavljene, kao što su razgovori između vojske, Bijele kuće i razgovori u kokpitu United Flightsa 93. Ove snimke su se već čule na saslušanjima i raznim vladinim izvješćima, no nisu nikad bile puštene u javnost.

No zbunjeni glasovi kontrolora leta i pilota opisuju kaos koji se odvijao to jutro, pogotovo kad su otmičari okrenuli zrakoplov i nestali s radara. Također, američka vojska je saznala za otmicu Flight 11 devet minuta prije nego se zabio u WTC, a za otmicu drugog zrakoplova uopće nisu znali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene