443287
443287
443287
443287
443287

Nevidljiva smrt: Rusi dovršavaju bombarder koji će moći izvoditi nuklearne udare iz svemira

  • , 14.07.2016., 15:18
  • Autor:
  • komentara

Bude li PAK-DA doista toliko moćan kao što se najavljuje, moći će napasti bilo koju točku na Zemlji unutar samo dva sata!

 
 
 
 
Rusi se nadaju da će PAK-DA,
Rusi se nadaju da će PAK-DA,

Ukoliko je za vjerovati informacijama koje dolaze iz ruskih vojnih krugova, tamošnji stručnjaci očekuju da će do 2020. godine dovršiti funkcionalni motor koji će biti ugrađen u strateški zrakoplov nazvan PAK-DA.

Riječ je o hipersoničnom "nevidljivom" bombarderu zastrašujućih mogućnosti, za koji ruska vojska tvrdi da će, između ostalog, moći izvoditi nuklearne udare iz svemira, ali i koji će biti toliko brz da će moći doletjeti do bilo koje točke na Zemlji unutar samo dva sata!

General pukovnik Sergej Karakajev potvrdio je da je model tog motora uspješno testiran, a prema nekim najavama mogao bi biti predstavljen na Međunarodnome vojnom tehnološkom forumu tijekom rujna 2016. u Moskvi.

Pri izgradnji zrakoplova će pomagati i znanstvenici  sa Središnjeg aerohidrodinamičkog instituta. a očekuje se da će u konačnici težiti između 20 i 25 tona, izjavio je pukovnik Aleksej Solodovnikov za agenciju RIA.

"Model je uspješno testiran, no još je dalek put prije nego što uspijemo izraditi funkcionalni proizvod. Ipak, vjerujem da ćemo do 2020. godine biti gotovo i da će PAK-DA ubrzo potom poletjeti", izjavio je Karakajev.

Pogledajte u nastavku kako bi trebao izgledati taj bombarder kojemu su već nadjenuli nadimak "nevidljiva smrt". 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se