Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stephen Hawking upozorava:

"Ljudska vrsta ima 100, a ne 1000 godina da nađe novu planetu za život"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najvećih živućih znanstvenika u području znanosti i tehnologije Stephen Hawking ponovno je pozvao čovječanstvo da udvostruči napore u kolonizaciji drugih svjetova prije nego što Zemlja postane nepodobna za život. Ovaj je put, međutim, rok još kraći.

Stephen Hawking je govorio na Kraljevskom društvu u Londonu uoči festivala Starmus IV koji će se održati u lipnju u norveškom Trondheimu. Ponovio je svoju želju za ujedinjenjem ljudske vrste s jedinstvenom svrhom da postane multiplanetarna vrsta.

Pročitajte i ovo Eurostat, Hrvatima niske plaće: Ilustracija - 1 PODACI EUROSTATA S prvim danom siječnja ulazimo u eurozonu, ali nemamo se baš čime pohvaliti: Pogledajte koliko zaostajemo za ostalim članicama Slika nije dostupna Sve smo potrošili Od današnjeg dana planet Zemlja živi na kredit - baš kao i mi!

"Ja čvrsto vjerujem da bismo trebali početi tražiti alternativne planete za moguće stanovanje", rekao je Hawking te dodao kako nam "ponestaje prostora na Zemlji i moramo probiti tehnološka ograničenja koja nas sprječavaju da živimo negdje drugdje u svemiru".

Hawking je također i značajno revidirao tisućljetnu vremensku liniju koju je dao u studenom prošle godine. Sada vjeruje da čovječanstvo ima samo 100 godina da razvije tehnologiju za planetarnu kolonizaciju. Glavni razlog tome su - klimatske promjene.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene