Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Borba s rakom

Steve Jobs se povlači zbog zdravlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Applea Steve Jobs obznanio je kako ide na bolovanje.

U e-mailu poslanom svim zaposlenicima istaknuo je kako ide na odmor da bi se usredotočio na zdravlje. Kazao je kako će nastaviti voditi Apple i biti uključen u svaku važniju odluku tvrtke.

Pročitajte i ovo Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti" Slika nije dostupna Američki tabloidi pišu Steve Jobs sve lošije?

>> Jobs: Moje je zdravlje lošije nego sam mislio

Svoju dužnost na dnevnoj bazi predao je Tim Cooku. Godine 2004. Jobsu je dijagnosticiran rak gušterače s kojim se otada bori, a 2009. je bio odsutan šest mjeseci zbog transplantacije jetre.

Jobs, 55-godišnji informatički pionir i suosnivač Applea, tijekom 2009. je gotovo šest mjeseci bio na bolovanju zbog transplantacije jetre. 'Toliko volim Apple i nadam se da ću se vratiti čim budem mogao', poručio je Jobs u e-mailu, te najavio da će i dalje 'biti uključen u glavne strateške odluke za tvrtku'.

U Appleu od osnivanja

Jobs je u Appleu od osnivanja 1976., a nakon kratkog izbiavanja ponovo se vratio na čelo tvrtke 1997., pretvorivši je iz industrije računala s gubitkom od 1,86 milijardi dolara u najveću svjetsku tehnološku tvrtka po tržišnoj vrijednosti.

Početkom siječnja, tržišna vrijednost Applea prešla je prag od 300 milijardi dolara, a ispred je jedino Exxon Mobile s vrijednosti od oko 373 milijarde dolara. Appleov iPod, iPhone i iPad odredili su trendove u svojim segmentima tržišta. Današnja objava o povlačenju Jobsa, srušila je vrijednost dionica Applea u Europi i SAD-u.

Jobsov sadašnji odlazak na bolovanje uslijedio je nakon operacije raka 2004. i transplantacije jetre 2009. godine. Presađivanje je izvedeno u bolnici Metodističkog sveučilišta u Memphisu, Tennessee. Kirurg koji je obavio postupak, James Eason, stručnjak je u liječenju recidiva rijetke vrste raka od koje boluje Jobs. Riječ je o neuroendokrinom tumoru gušterače, koji obično sporo raste, ali postaje opasan po život kada se proširi na jetru. Jobs u ponedjeljak nije objavio odlazi li na liječenje zbog recidiva tumora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene