Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznati detalji

Jobs je odbio ponudu koja ga je možda mogla spasiti od smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Steve Jobs možda je još danas mogao biti živ, ali bila je njegova odluka da ne prihvati ponudu koja ga je možda mogla spasiti.

Kada je osnivač Applea Steve Jobs umirao od karcinoma 2009., odbio je transplantaciju dijela jetre koju je ponudio sadašnji šef kompanije, objavio je u nedjelju izdavač knjige o Jobsu.

Aktualni izvršni direktor Tim Cook bio je oduševljen kada je saznao da on i Jobs imaju istu, rijetku krvnu grupu zbog čega je bio potencijalni donor.

Cook je ubrzo otišao Jobsu, ali ga je ovaj glatko odbio. "Ne, to neću učiniti", rekao je Jobs Cooku u svom domu u gradiću Palo Alto u Kaliforniji u siječnju 2009., prema izvacima iz knjige koja će biti objavljena 24. ožujka.

Pročitajte i ovo Borba protiv sarkoma, ilustracija - 1 Tumori koštanog tkiva Agresivan tumor koji napada i starije i mlade: Srpanj je mjesec posvećen oboljelima od sarkoma Izvrsni rezultati robotskog kirurškog sustava - 5 Veliki korak naprijed Operacije raka prostate pomoću robotske ruke: "Kamera se miče kako mi mičemo zjenice"

VIDEO Trenutak u kojem jahta Steva Jobsa prolazi kroz 'usko grlo'

"Steve je u 13 godina na mene galamio četiri ili pet puta. Ovo je bio jedan od njih", rekao je Cook autorima knjige Brentu Schlenderu i Ricku Tetzeliju.

Jobs je bolovao od raka gušterače i operiran je 2004. Umro je 2011. u 56. godini života, a njegova biografija autora Waltera Isaacsona postala je bestseller. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene