Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napravili mu kip i štuju ga kao religiju

Steve Jobs dostigao status božanstva u Mađarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska softverska kompanija Graphisoft otkrila je prvu brončanu statuu pokojnog izvršnog direktora Applea, Stevea Jobsa u Budimpešti.

Mađari Jobsa smatraju jednom od najvećih osoba modernog doba, a njegov kip napravio je kipar Erno Toth. Kip je otkriven ispred zgrade spomenute tvrtke.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti" Viktor Orban Parlament uskoro zasjeda Švedska bi uskoro mogla ući u NATO, Orban poručio: "Spor će uskoro biti riješen"

'On je najveća ličnost naše ere, zato smo htjeli otkriti njegov kip baš ovdje', rekao je Gabor Bojar predsjednik Uprave Graphisofta za Reuters. On je istaknuo kako je Jobs dao novac i računala njegovoj tvrtki u 80-im godinama prošlog stoljeća te im na taj način pomogao da postanu globalni lider u softwareu za arhitekturu.

'Apple nam je na neki način kao religija', istaknuo je Bojar. Na kraju je dodao i kako je Jobs stajao iza tehnološke revolucije koja se može usporediti jedino s otkrićem pisma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene