451208
451208
451208
451208
451208

Stephen Hawking upozorava: Ne bi trebali kontaktirati izvanzemaljce i pozivati ih na Zemlju!

  • , 24.09.2016., 08:03
  • Autor:
  • komentara

Slavni fizičar u posljednjem obraćanju upozorio je kako ne bi trebali kontaktirati izvanzemaljce.

 
 
 
 
Stephen HAwking (Foto: Jemal Countess / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Stephen HAwking (Foto: Jemal Countess / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Fizičar Stephen Hawking je više nego ikad uvjeren da ljudi nisu jedini inteligentan oblik života u svemiru. Ipak, u svojem posljednjem obraćanju javnosti upozorio je kako ne bi trebali kontaktirati izvanzemaljce i pozivati ih na Zemlju.

Stephen Hawking je objavio najnoviji 25-minutni film preko CuriosityStreama i upozorio da ne bi trebali alarmirati izvanzemaljce o našem prisustvu u Sunčevu sustavu.

Svjetski poznati fizičar progovorio je o potencijalno nastanjivom egzoplanetu Gliese 832c i o inteligentnom životu. Naime, njegova Breaktrough inicijativa koja koristi vrlo osjetljive radio teleskope kako bi 'pokupila' potencijalne signale s planeta, u dometu ima i Gliese 832c.

'Ako se inteligentan život razvio na Gliese 832c trebali bismo biti u mogućnosti to čuti. Jednog dana ćemo možda primiti signal s jednog takvog planeta, no moramo biti oprezni u odgovoru. Susret s naprednom civilizacijom bi mogao biti poput susreta Indijanaca s Kolumbom. A to nije završilo baš dobro'.

Otkriće inteligentnog života bilo bi, kaže, najveće znanstveno otkriće u povijesti.

'To bi nas prisililo na promjene. Morali bi se odreći ideje da smo jedinstveni i morali bi se ponašati puno suosjećajnije i poniznije', kazao je fizičar.

Ovo nije prvi put da je Hawking iznio ovakve tvrdnje u vezi izvanzemaljaca. U srpnju prošle godine govorio je o tome kako bi inteligentan život mogao uništiti čovječanstvo.

 

 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se