Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Važan je sadržaj'

FOTO Gaf kakav se ne zaboravlja - A on nije ni primijetio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom jednodnevnog posjeta Bukureštu šef njemačke diplomacije Frank-Walter Steinmeier dobio je neobičan poklon: letak na kojemu je prikazana njemačka zastava otisnuta na karti - Francuske.

'U povodu 135 godišnjice bilateralnih diplomatskih odnos želim vam pokazati što sam poklonio gospodinu ministru Steinmeieru', rekao je na konferenciji za novinare rumunjski ministar vanjskih poslova Bogdan Aurescu, pokazavši letak ukrašen zastavama - rumunjskom i njemačkom, koje su bile otisnute na kartama Rumunjske i Francuske.

Pročitajte i ovo Karta hrvatskog podmorja Mapiranje Jadrana U moru kraj hrvatskih otoka otkrivene nepoznate strukture: "Nevjerojatne su i ne znamo kako su nastale" More - 2 Važan korak Izradili najdetaljniju kartu morskog dna Jadrana! No, tu ne namjeravaju stati

Njemački ministar uz osmijeh je pozirao fotografima s poklonom, očigledno ne zamijetivši pogrešku.

Na pitanje AFP-a o gafu koji se dogodio, glasnogovornica rumunjskog ministarstva Brandusa Predescu rekla je da je inicijativu za poklon pokrenula rumunjska državna agencija Agerpress, a ministarstvo ju je prihvatilo i pozdravilo.

"Važan je sadržaj, a to su fotografije iz povijesnog arhiva novinske agencije", rekla je Predescu. Iz agencije su obećali da će pogrešku ispraviti. "Bilo kako bilo, riječ je jedinstvenom primjerku, otisnutom jutros", istaknula je Predescu. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene