Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam je potpisao povlačenje iz javnosti

State Department: Karadžiću nikad ništa nije obećano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
State Department izdao je posebno priopćenje u kojem je odbacio tvrdnje optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića da mu je veleposlanik Richard Holbrooke obećao imunitet od suđenja ako se povuče iz političkog života.

Karadžić je 25. svibnja ove godine pismenim podneskom zatražio od Haaškog suda da odbaci optužnicu protiv njega obrazlažući zahtjev tvrdnjom da mu je veleposlanik Holbrooke obećao imunitet u zamjenu za povlačenje iz javnog života.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počeli ih financirati 2006. WikiLeaks objavio: SAD tajno pomaže sirijsku oporbu Slika nije dostupna Afera WikiLeaks Glasnogovornik State Departmenta podnio ostavku

State Department tvrdi da nikakav sporazum te vrste nikada nije sklopljen s ratnim predsjednikom bosanskih Srba. 'Ni veleposlanik Holbrooke, ni bilo koji drugi američki dužnosnik nisu bili u poziciji ponuditi takav imunitet Karadžiću, niti je do takve ponude došlo', navodi se u priopćenju američke diplomacije.

Dodaje se da je Karadžić potpisao izjavu čiji je sadržaj dogovoren u Beogradu 18. srpnja 1996. godine na sastanku veleposlanika Holbrookea i izaslanstva američkih vladinih dužnosnika s visokim srbijanskim dužnosnicima, bez nazočnosti Karadžića. U toj izjavi Karadžić obećava odlazak s dužnosti i povlačenje iz javnog života, a nigdje se ne spominje 'quid pro quo'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene