Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od građanskog rata

Stanovnici Obale Bjelokosti zbog napetosti bježe u Liberiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 14.000 izbjeglo je iz Obale Bjelokosti u susjednu Liberiju zbog straha da će spor oko predsjedničkih izbora obnoviti građanski rat u toj zapadnoafričkoj zemlji, rekli su Ujedinjeni narodi u subotu.

'UNHCR je registrirao ukupno 14.000 izbjeglica iz Obale Bjelokosti u istočni dio Liberije koji su pobjegli nakon što je poslije izbora zavladala nestabilnost', izvijestila je UN-ova agencija za izbjeglice na svojim internetskim stranicama. 'S porastom njihovog broja rastu humanitarne potrebe za izbjeglice koje su većinom žene i djeca kao i za mještane koji ih udomljuju'.

Pročitajte i ovo Vid David Krecelj drama u Zagrebu VIDEO Ovo je Mad Max kojeg je policija u nezapamćenoj potjeri lovila po cijelom Zagrebu: Priveden je Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama

Čelnici država članica regionalnog bloka ECOWAS dodatno su pojačali pritisak na dosadašnjeg predsjednika Obale Bjelokosti Laurenta Gbagboa da prepusti vlast svom protukandidatu na izborima Alassaneu Outtari, rekavši da bi se mogao suočiti s 'legitimnom silom' ako to odbije. To je prva izravna prijetnja stranom vojnom intervencijom u sukobu oko izbora održanih 28. studenog, a u kojem je do sada ubijeno nešto manje od 200 ljudi.

Međunarodna zajednica priznala je pobjedu oporbenog čelnika Alassanea Ouattare na predsjedničkim izborima 28. studenoga, no dosadašnji predsjednik Obale Bjelokosti Gbagbo odbija priznati poraz i odstupiti s vlasti što je izazvalo krizu u zemlji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene