Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stanje u Gazi gore je nego u koncentracijskom logoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski predstavnik u UN-u izjavio je jučer da je stanje u Gazi gore nego u nacističkim logorima, pošto je dan ranije sličnom izjavom izazvao izgred u Vijeću sigurnosti kada su zapadni predstavnici napustili dvoranu.

"Stanje je još gore nego u koncentracijskim logorima jer bombe svaki dan padaju na Gazu", rekao je Ibrahim Dabbashi, dodajući da u Drugom svjetskom ratu nacistički logori nisu bili izloženi bombardiranju.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Oglasili se i rođaci taoca 13 država poslalo pismo upozorenja Izraelu Obitelj oplakuje mrtve u Gazi Ljudska prava Izvjestiteljica UN-a upozorila na ono što čini Izrael: ''Nikada nisam vidjela takav horor''

Veleposlanici zapadnih zemalja (Francuske, SAD-a, Velike Britanije, Belgije, Italije, Hrvatske i Kostarike) napustili su dvoranu u znak prosvjeda, navodi AFP.

Libija je jedina arapska članica Vijeća sigurnosti koja u UN-u često djeluje u ime arapske skupine.

Zapadni diplomati izašli su u srijedu iz dvorane reagirajući na Dabbashijevu izjavu u trenutku kada se članice Vijeća nisu uspijevale dogovoriti o zajedničkoj izjavi u svezi sa stanjem u Gazi.

Rasprave o Bliskom istoku u Vijeću sigurnosti u zadnjih nekoliko mjeseci nerijetko su žučne i završavaju se svađom.

"Libija je izvrstan primjer onoga što se događa kada pustite teroriste da se ubace u Vijeće sigurnosti", rekao je izraelski veleposlanik Dan Gillerman pred proizraelskom skupinom u New Yorku.

UN je jučer obustavio raspodjelu hrane u pojasu Gaze jer je zbog izraelske blokade potrošio sve zalihe goriva. Izrael optužuje Hamas da umjetno stvara nestašicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene