Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGEDIJA U SIBIRU

Srušio se zrakoplov za gašenje požara, najmanje 6 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je šest osoba poginulo u padu ruskog zrakoplova za gašenje požara u Sibiru koji je u petak nestao s radara i čiju su olupinu vatrogasci pronašli u nedjelju u područku Irkutska, prenose ruske novinske agencije.

Spasilačke ekipe pronašle su pougljenjenu olupinu teretnog zrakoplova Iljušin Il-76 u ranim jutarnjim satima u nedjelju ujutro u području Irkutska, objavilo je ministarstvo za hitna stanja na svojoj mrežnoj stranici.

Pročitajte i ovo Policijskim automobilom udarili dijete na romobilu na zagrebačkom Jarunu Nesreća u Zagrebu Policajci automobilom udarili dijete (10) na romobilu: Zadržano je u bolnici, doznali smo težinu ozljeda Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo

Fotografija je popraćena snimkom polomljenog zrakoplova u gustoj šumi.

Agencija Tass, kako prenosi France presse, izvijestila je da je zrakoplov bio zahvaćen vrućim zrakom dok je pokušavao ispustiti vodu na opožareno područje i tada je izgubio pogonsku snagu te se nije mogao ponovno podići i srušio se na drveće.

Novinska agencija RIA prenosi da su spasioci pronašli šest tijela na mjestu nesreće. Vjeruje se da je 10 osoba bilo u zrakoplovu koji je nestao od petka, pa bi broj žrtava mogao bio veći.

Već nekoliko tjedana požari haraju u području Irkutska blizu Bajkalskog jezera i dosad je izgorjelo više od 9000 hektara.

Rusija je kritizirana zbog niskih sigurnosnih standarda u zračnom prometu i zrakoplovne su nesreće česte.

Zrakoplovom Il-76 ruska vojna avijacija koristila se u vojnoj intervenciji u Siriji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene