Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Tragedija u Iranu

Srušio se Boeing 727 sa 105 osoba, najmanje 70 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski putnički zrakoplov s najmanje 105 putnika i članova posade srušio se na sjeverozapadu Irana, javili su iranski mediji.

Zrakoplov se srušio zbog loših vremenskih uvjeta. Nema službenih informacija o poginulima. Po agenciji Ilni u zrakoplovu je bilo 95 putnika i desetero članova posade. Nesreća se dogodila u nedjelju u 19 sati i 45 minuta po lokalnom vremenu, navedeno je na internetskoj stranici državne televizije.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Najmanje 70 ljudi je poginulo, a 35 ozlijeđeno pri padu Boeinga 727, rekao je čelnik iranskog Crvenog križa Mahmoud Mozaraf za Reuters. Mozaraf je kazao i da su mnogi od preživjelih u teškom stanju te kako je za očekivati da će sigurno rasti broj poginulih. Među putnicima je bilo dvoje djece.

Iranski mediji su objavili prethodno proturječne informacije o broju preživjelih te su prenosili riječi jednog od čelnika spasiteljskih službi koji je izjavio da je iz olupine spašeno 50 ljudi.

'Zrakoplov je poletio iz Teherana sa sat vremena zakašnjenja u pravcu Urumiyeha i zbog loših vremenskih uvjeta srušio se kod tog grada', rekao je jedan pokrajinski dužnosnik.

Dužnosnik spasilačke službe Gholam Reza Masoumi je rekao da operaciju spašavanja otežavaju vremenski uvjeti.

'Teškoće spasiocima, za sada, zadaje obilati snijeg', objasnio je i dodao da je na mjestu nesreće snježni pokrivač dubok 70 centimetara. (A.E./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene