Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombarder iz 2. svjetskog rata

Srušila se 'leteća tvrđava', pilot jedva izbjegao kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ikona američke ratne povijesti iz 2. Svjetskog rata, Boeing B-17 ili popularno nazvan 'Leteća tvrđava', jučer se srušio i izgorio u okolici Chicaga, objavile su američke vlasti.

'Sedam osoba koje su se nalazile u njemu su prošle bez ozljeda', kazala je glasnogovornica Federalne zrakoplovne administracije Elizabeth Isham Cory. 'Bombarder je u ponedjeljak ujutro poletio iz zračne luke Aurora Municipal i srušio se 20-ak minuta kasnije u Oswegu'.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo

'Leteća tvrđava', napravljena 1944. godine, od siline udarca se prepolovila.

'Pilot je nedugo nakon polijetanja nadležne obavijesti o požaru u zrakoplovu', kazao je šef vatrogasaca Marty Kunkle. Vatrogasci iz okolnih mjesta odazvali su se na poziv, no imali su poteškoća pri dolasku do zrakoplova. Pilot je naime, da izbjegne kuće i drveće, sletio u polje prepuno blata koje se napravilo uslijed obilnih kiša. Bombarder je bio u vlasništvu jedne zaklade iz Miamija. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene