Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavku podnijelo 11 ministara

Srušena vlada u Libanonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libanonski ministar Adnan Sajed Husein podnio je ostavku, javila je državna niovinska agencija, tako da je ostavke podnijelo ukupno 11 ministara, čime je srušena vlada premijera Saada al-Haririja.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

Huseinov potez uslijedio je nakon ostavke deset ministara iz prosirijskog pokreta Hezbolaha i njegovih političkih saveznika. Hezbolah je pozvao predsjednika Michela Suleimana da sastavi novu vladu.

Nesporazumi zbog istrage ubojstva Haririjeva oca, bivšeg premijera Rafika al-Haririja, paralizirale su libanonsku 'vladu jedinstva'. Hezbolah je zanijekao bilo kakvu upletenost u bombaški napad na Rafika a-Haririja 2005.

Također je osudio uspostavu posebnog suda pod paskom UN-a za suđenje njegovim ubojicama, tražeći od sadašnjeg premijera da odbaci zaključke suda, smatrajući ga 'izraelskim projektom'. Saad al-Hariri odbacuje taj Hezbolahov zahtjev.

Libanonski premijer Al Hariri, koji se nalazi u Washingtonu, zbog krize vlade hitno je odlučio skratiti posjet SAD-u i vratiti se u Libanon, rekli su libanonski dužnosnici u Washingtonu. Hariri će se, čim se vrati, sastati s libanonskim predsjednikom kako bi razmotrili krizu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene