Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SRS: Tomislav Nikolić ostaje zastupnik u srbijanskom parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dužnosnik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je da će dojučerašnji zamjenik Vojislava Šešelja na čelu stranke Tomislav Nikolić ostati zastupnik u srbijanskom parlamentu.

Todorović je najavio da će u ponedjeljak biti izabran novi šef Zastupničkog kluba radikala u parlamentu. Dodao je kako će novi zamjenik predsjednika biti izabran na sljedećem kongresu stranke.

Pročitajte i ovo Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

"A do tada, kao i do sada, strankom će upravljati Vojislav Šešelj i stranačka tijela", rekao je Todorović. 

>> Tomislav Nikolić, zbog prijetnji, podnio ostavku na sve funkcije u SRS-u

Kako u nedjelju navode srbijanski elektronički mediji, analitičari se slažu da je Nikolićev postupak potvrdio da je neprijeporni vođa radikala ipak predsjednik te stranke - haški optuženik Vojislav Šešelj. Oni se slažu i da će SRS odlaskom Tomislava Nikolića izgubiti dio birača.

Nikolić je dao ostavku u petak nakon što je, kako je rekao, dobio nalog da radikali ne glasuju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji. Rekao je kako je u stranačkim tijelima bilo dogovoreno da zastupnici SRS-a glasuju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ako srbijanska Vlada prihvati njihov amandman na Prijedlog zakona o ratifikaciji tog sporazuma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene