Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luda sreća?

Srpski rekorder: Sa 6,27 promila preživio nalet automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Litra žestokog pića u vrlo kratkom vremenu, recept je za rekordnu pijanost, a to je zorno dokazao muškarac iz Niša.

Sa 6,27 promila alkohola u krvi, 60-godišnji pješak pokušao je na obilježenom pješačkom prijelazu preći cestu, kad je na njega naletio automobil i lakše ga ozlijedio, prenosi Press.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

>> Rodila s 4.26 promila alkohola, bebi oštećena jetra

Policija bi to rutinski odradila, da u izvještaju nakon alkotestiranja sudionika nesreće, nije bilo podatka o 6,27 promila alkohola u krvi.

Medicinski kuriozitet

'Do nesreće je došlo prije nekoliko dana u Voždovoj ulici, kada je jedan vozač oborio pješaka, koji je prelazio ulicu na obilježenom pješačkom prijelazu. Kad nam je stigao izvještaj da je pješak u krvi imao čak 6,27 promila alkohola, svi smo se iznenadili. Mislim da je ovo do sada najveći stupanj pijanstva, koji je zabilježen u Nišu', rekao je Dragan Pešić, zamjenik načelnika Prometne policije.

Ako je vjerovati medicinskim stručnjacima, smrtna doza alkohola u krvi za čovjeka je već kod 4 promila alkohola u krvi. 'Koncentracija alkohola od četiri promila prema svim pravilima medicinske doktrine izaziva smrt. Međutim, medicina poznaje kuriozitete, što je ovdje slučaj', objasnio je doktor Jovan Stojanović, direktor instituta za sudsku medicinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene