Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentari iz regije

Srpski mediji: Hrvati Ustavom zabranili gay brakove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susjedna Srbija pratila je ishod referenduma o braku u Hrvatskoj, a vijest o tome da su Hrvati odlučili ustavom definirati brak kao zajednice između muškarca i žene, završila je na naslovnicama.

"Hrvatska protiv gay brakova", piše B92, "Dvije trećine Hrvata glasovalo protiv gay braka", naslov je na Blicu, "Hrvati Ustavom zabranili gay brakove!", komentira Alo!, "Hrvatska rekla ne gay brakovima", prenosi Tanjug. Mediji u susjednoj Srbiji s velikim su zanimanjem pratili ishod referenduma o braku u Hrvatskoj, a svima je jedna stvar zajednička u naslovima - ne gay brakovima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

Tanjug prenosi kako je odluka na referendumu obvezujuća, bez obzira na broj glasača. Dodaju kako je to prvi građanski referendum u Hrvatskoj i treći od stjecanja neovisnosti.

REZULTATI REFERENDUMA O BRAKU 65,87% ZA, 33,51% PROTIV

Blic prenosi neke zanimljivosti oko referenduma, poput toga sa su samo dvije županije u Hrvatskoj (od ukupno 21) glasale protiv na referendumu, a te županije su Istarska i Primorsko-goranska. S druge strane, ističu kako su glasači u zagrebu , Splitu i Osijeku dali podršku unošenju definicije braka u Ustav RH.

Rijeka i Pula najtolerantniji gradovi

Prenose i izjavu premijera Milanovića kako će za tjedan ili dva predložiti Zakon o partnerstvu, koji će dati određena prava homoseksualnim zajednicama.

Alo! prenosi kako su hrvatski premijer Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović na referendumu glasali protiv.

B92 prenosi kako najveći prag tolerancije među većim hrvatskim gradovima imaju Rijeka i Pula, u kojima su glasači bili protiv ustavne promjene.

Prenose i riječi potpredsjednice Vlade Milanke Opačić koja je izrazila žaljenje "što je Hrvatska pokazala da je zemlja u kojoj je većina vrlo netolerantna prema ljudskim pravima".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene