Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Carl Gustaf opovrgava

Srpski mafijaš ima fotografije švedskog kralja sa striptizetama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski kralj Carl Gustaf XVI. jučer je odlučno zanijekao sve informacije švedskih medija da je posjećivao striptiz klubove i da je imao veze s organiziranim kriminalom.

'Ne, nije moguće da postoje', odgovorio je poglavar švedske države na pitanje postoje li fotografije za koje je nedavno navodno bivši srpski mafijaš nastanjen u Stockholmu Mile Marković rekao da ih posjeduje i na kojima je kralj snimljen ispred dviju razodjevenih žena. Marković je nedavno izjavio da su kraljevi pouzdanici pokušali otkupiti te fotografije.

'Teško je komentirati nešto što nismo vidjeli ni mi ni itko drugi', istaknuo je Carl Gustaf u nesvakidašnjem i dugom razgovoru za švedsku novinsku agenciju TT.

Demanti švedskog suverena koji je na prijestolju već 37 godina, dolazi nakon dugog niza razočaranja kraljevskom obitelji, od otkrića o nacističkoj prošlosti kraljice Silvije do naglog prekida zaruka princeze Madeleine.

No zadnjih mjeseci u središtu skandala je sam kralj i njegov glas nepopravljiva 'ženskara', navodne veze s ljubavnicama i posjeti striptiz barovima.

U razgovoru u kojemu ga je novinar oslovljavao s 'vi' - što je znak poštovanja rijedak u švedskim medijima - i nazivao ga 'kraljem', Carl Gustaf je priznao da je nanio štetu švedskoj monarhiji. 'Jasno je da to šteti mome ugledu, ugledu monarhije i Švedske. Iskreno mi je žao zbog toga. No nastojat ću to ispraviti i zato ću ulagati dvostruko više napora', rekao je.

Carl Gustaf XVI. koji je na vlast došao 1973., a pratio ga je glas playboya i ljubitelja sportskih automobila. Nedavno je odbio mogućnost da abdicira u korist kćeri Victorije, iako većina Šveđana po anketama to priželjkuje. (Hina)

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Ilustracija Čeka se ratifikacija Švedska korak bliže NATO-u: Poznato kada će ključna zemlja glasati o pristupanju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene