Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpska udruga 'Mlada Bosna' preuzela odgovornost za bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska udruga 'Mlada Bosna' elektronskom poštom je priopćila da preuzima odgovornost za bombe ispred TC Mercator u Beogradu i sjedišta europske misije u Kosovskoj Mitrovici, objavljuju beogradski elektronički mediji vijest agencije Fonet.

U priopćenju piše kako 'Mlada Bosna okuplja srpsku omladinu iz cijelog svijeta, a da je ime odabrano kako bi ukazalo na sličan slijed događaja kada je aneksijom Bosne i Hercegovine započet ciklus koji je izazvao 1. svjetski rat', te sadrži poziv: 'Ne dopustimo da nam se desi 3. svjetski rat!'

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba

Kao 'jedino rješenje' Mlada Bosna, pored ostalog, zahtijeva
'odvajanje sjevernog djela Kosova i njegovu integraciju u sustav Republike Srbije', zatim 'proglašenje samostalnosti Republike Srpske i njeno pripajanje Srbiji' te 'eksteritorijalnost svih kulturno-povijesnih spomenika na Kosovu s njihovim teritorijem, oduzetim nakon 2. svjetskog rata'.

Dok se to ne ostvari, od državnog vodstva i naroda Srbije oni 'zahtijevaju nacionalizaciju imovine svih država koje priznaju neovisno Kosovo, nepoštivanje zakona o intelektualnom vlasništvu prema tim državama i bojkot njihovih robnih marki i trgovinskih sustava'.

Na kraju se u njihovu priopćenju kaže da će, dok im se zahtjevi ne usvoje, nastaviti 's nenasilnim i odlučnim aktivnostima koje neće proizvoditi ljudske žrtve, ali će prouzročiti materijalnu štetu prema državama koje priznaju neovisno Kosovo'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene