446711
446711
446711
446711
446711

Srpska policija zaustavila više od 2000 migranata na svojoj granici

  • , 16.08.2016., 09:19
  • Autor:
  • komentara

Više od 2000 migranata zaustavljeno je u manje od mjesec dana u zajedničkim srpsko-bugarskim graničnim patrolama.

 
 
 
 
Izbjeglice u Srbiji (Foto: AFP)
Izbjeglice u Srbiji (Foto: AFP)

Prema pisanju agencije Tanjug, srbijanske su pogranične patrole u manje od mjesec dana na granici s Bugarskom zaustavile 2275 migranata dok ih je 454 uhvaćeno nakon što su već ušli na teritorij Srbije te su oni prepraćeni u izbjegličke prihvatne centre. Radi se uglavnom o državljanima Sirije, Afganistana i Pakistana.

U tom su periodu Bugarska i Srbija uvele zajedničke vojno-policijske patrole na zajedničkoj granici koju su migranti masovno prelazili uz pomoć krijumčara ljudi. Zahvaljujući ovoj suradnji uhićeno je i 24 krijumčara ljudi.

Većina migranata u Srbiju ulazi s namjerom da dođu do Mađarske odakle bi nastavili prema bogatijim zapadnoeuropskim zemljama.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se