Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnijeli pobjedu

Šri Lanka: Vladajuća stranka potvrdila vlast na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez za slobodu ujedinjenog naroda dobio je dvije trećine mjesta u Parlamentu i to na izborima održanim 8. travnja.

Vladajuća stranka šrilanškog predsjednika Mahinde Radžapakse osvojila je gotovo dvije trećine mjesta u jednodomnom parlamentu na parlamentarnim izborima od 8. travnja, prema konačnim službenim podacima, objavilo je u srijedu Izborno povjerenstvo. Savez za slobodu ujedinjenog naroda dobio je 140 od 225 mjesta u Skupštini, prema službenim rezultatima, koji obuhvaćaju i dva okruga gdje je nasilje omelo glasovanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

U prvim službenim podacima od 9. travnja nedostajalo je 29 mjesta koja se dodjeljuju proporcionalnim sustavom. Glavna oporbena stranka, Ujedinjena nacionalna stranka, dobija 60 mjesta, dok glavna formacija tamilske manjine, Tamilski nacionalni savez, dolazi na treće mjesto sa 14 zastupnika. Nacionalni demokratski savez bivšeg šefa vojske i suparnika Radžapaksea na predsjedničkim izborima u siječnju Saratha Fonseke, trenutno u zatvoru, dobija sedam mjesta.

Dvotrećinska većina potrebna je da se izglasa amandman Ustavu koji trenutno sprječava predsjednika Radžapaksu da se ponovno kandidira po isteku drugog mandata u studenom 2016. Prema konačnim rezultatima, glasovalo je 61,26 posto od približno 14 milijuna birača što je najslabije sudjelovanje zabilježeno na parlamentarnim izborima u Šri Lanki. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene