Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživljava ih 37

Šri Lanka ukida 63 od 100 ministarstava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Šri Lanke Mahinda Rajapaksa donio je odluku nad kojom bi se i hrvatski čelnici mogli zamisliti. Odlučio je srezati broj ministarstava.

Ipak, dok Hrvatskom upravlja 15 ministarstava, vlada Šri Lanke ih je imala više od 100 s jednakim brojem članova vlade. Rajapaks je odlučio smanjiti broj ministarstava na 37 kojima će upravljati 37 ministara i 39 zamjenika ministara. Na stranici vlade Šri Lanke nalazi se popis ministarstava s napomenama 'novo' za ministarstva koja su novoosnovana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gnusan čin FOTO: Kućnoj spremačici zabijao čavle i igle u tijelo Slika nije dostupna Iznenađenje u šumi Snimljen iako smo mislili da je izumro

Neka od vladinih ministarstava su Ministarstvo religije i morala, Ministarstvo za naftu i naftne izvore, Ministarstvo pošte i telekomunikacija, Ministarstvo za stambena pitanja, Ministarstvo za dječji razvoj i osnaživanje žena, Ministarstvo masovnih medija i informacija, Ministarstvo autohtone medicine, Ministarstvo sporta i odnosa s javnošću, Ministarstvo višeg obrazovanja. Većina članova prethodne vlade bili su iz opozicije, a predsjednik im je ponudio ministarska mjesta kako dobio njihovu podršku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene