Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šri Lanka: Tamilski tigrovi napali zrakoplovnu bazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest vojnika i najmanje 20 pobunjenika poginulo je tijekom kombiniranog zračno-kopnenog napada Tamilskih tigrova na zrakoplovnu bazu Anuradhapura, priopćila je vojska Šri Lanke.

Tamilski tigrovi su po drugi put u povijesti svoje borbe za nezavisnost iz zraka napali vojni cilj. Istovremeno je u bazu, smještenu na sjeveru zemlje, upala skupina pobunjenika pri čemu je ranjeno osam vojnika a oštećena su dva helikoptera, navodi agencija AP.

Pročitajte i ovo Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija Njemačka policija Napad u Njemačkoj Političar brutalno pretučen dok je lijepio plakate, mora na operaciju: "Niče sjeme koje su posijali desničarski ekstremisti"

Agencija Reuters prenosi da je ranjeno dvadeset vojnika a da su u lokalnu mrtvačnicu donesena tijela dvojice časnika ali vojska to nije potvrdila. Tijekom bitke zbog kvara se srušio jedan helikopter koji je nakon napada progonio pobunjenike, pri čemu su stradala četiri člana posade.

Vladine snage su tijekom okršaja ubile 20 pobunjenika, priopćila je vojska.

Od 1983. godine, kada su Tamilski tigrovi započeli borbu za
nezavisnost na sjeveru zemlje, u sukobima je poginulo oko 70.000 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene