Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako ispuni zahtjeve

Sretenu Jociću nude status zaštićenog svjedoka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sretenu Jociću, koji je krajem svibnja uhićen zbog sumnje da je naručio i platio ubojstvo vlasnika 'Nacionala' Ive Pukanića, bit će ponuđen status zaštićenog svjedoka pod uvjetom da otkrije imena aktera nerasvjetljenih ubojstava koja su u posljednjih petnaest godina izvršena u Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj i Nizozemskoj, piše srbijanski Blic.

Popis zahtjeva koje će Jocić morati ispuniti kako bi postao zaštićeni svjedok sastavljen je u dogovoru policija četiriju država, prenosi Blic. 'Prvi je uvjet da razotkrije vrh zločinačke organizacije koja je naredila ubojstvo Pukanića. Iako je Jocić prvoosumnjičeni za tu likvidaciju, postoje ozbiljne indicije da on nije glavni nalogodavac zločina. Sigurno je netko u ovom zločinu iznad Jocića, a jedini on može razotkriti imena glavnih naručioca ubojstva i pružiti konkretne dokaze', rekao je Blicov izvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđan upletenost Milovanovića U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna U Beogradu svjedočio krunski svjedok 'Pukanića je trebalo ubiti zbog pisanja članaka o duhanskoj mafiji'

>> Za ubojstvo Pukanića platio milijun i pol eura?

Izvor navodi kako na razotkrivanju glavnih naručioca Pukanićevog ubojstva najviše inzistira hrvatska policija. 'Hrvatska mora do kraja riješiti ovaj zločin. U slučaju da se Jociću ponudi status zaštićenog svjedoka, imena naručilaca Pukanićeva ubojstva prvi su uvjet', rekao je izvor.

Dodaje da su za razotkrivanje ubojstava poprilično zainteresirane sve države u kojima je on boravio u zadnjih petnaest godina. Jocić je bio središnja figura organiziranog kriminala u Srbiji, Nizozemskoj i Bugarskoj, a preko prijatelja koji su u svojim rukama držali konce zločina u Hrvatskoj bio je itekako upućen u sve što se i tamo događalo.

'Bugari i Nizozemci puni su pitanja zbog serije mafijaških ubojstava i plaćenih likvidacija u zadnjih desetak godina. Popis uvjeta koji će Jociću biti ponuđen bit će poprilično dug', rekao je Blicov izvor. Navodi kako o statusu zaštićenog svjedoka još nitko nije razgovarao sa Sretenom Jocićem koji je uhićen u Vili 'Mir' i trenutno se nalazi u ćeliji Okružnog zatvora u Beogradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene