Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema izvještaja o štetama

Tri potresa pogodila Grčku i Italiju, tresao se i Pakistan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčku su rano jutros zatresla dva potresa umjerene jačine, prvi 4,9 stupnjeva, a drugi 4,8 stupnjeva.

Potresi su se dogodili u rezmaku od dva i pol sata, a prvi, jačine 4,9 stupnjeva pogodio je područje Jonskog mora, na udaljenosti od 275 kilometara zapadno od Atene. taj je potres zabilježen na dubini od 3 kilometra, a nije prouzročio nikakvu štetu, izvijestio je Euro-mediteranski seizmološki centar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Potres u Italiji Zatreslo u noći Snažan potres probudio stanovnike centralne Italije: "Snažno podrhtavanje, ljudi su istrčali na ulice." Osjetili ga i Hrvati

Drugi potres, jačine 4,8 stupnjeva, pogodio je južni dio Grčke, a epicentar mu je od glavnog grada Atene bio udaljen 244 kilometra. Taj je potres zabilježen na dubini od 20 kilometara i isto tako nije prouzročio nikakvu materijalnu štetu.

>> Potres jačine 6,8 pogodio sjeveroistok Sibira

Sinoć treslo Italiju

Potres magnitude 4,8 pogodio je u subotu kasno navečer središnji dio Italije, priopćio je talijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju.

Zasad nema izvješća o žrtavama ili materijalnoj šteti. Potres se osjetio od Rima do Napulja te u susjednoj regiji Abruzzo.

Epicentar je bio u Frosinoneu, mjestu na pola puta između Rima i Napulja, na dubini od 10,7 kilometara.

Posebnu paniku podrhtavanje tla je izazvalo u regiji Abruzzo gdje je 2009. potres magnitude 6,3 izazvao ogromnu štetu u srednjovjekovnom gradu Aquili pri čemu je poginulo 309 ljudi.

Potres jačine 5,5 stupnjeva pogodio je i sjeverozapad Pakistana(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene