Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon obljetnice genocida

Srebrenicom 'paradirali' s Mladićem 'na prsima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon obilježavanja obljetnice genocida u Srebrenici i pokopa 534 žrtve tog pokolja u Potočarima, skupina srpskih mladića prošetala se ulicama tog grada u majicama s likom najtraženijeg haškog bjegunca i osumnjičenika za ratne zločine u Srebrenici i BiH, Ratka Mladića.

Dnevni Avaz piše kako je policija Republike Srpske samo mirno promatrala 'paradu' mladića, koji su skandirali 'Ovo je Srbija', prolazeći kroz ulice. Nekolicina drugih građana, a među njima je bio i potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Zulfo Salihović, mladićima je odgovorila 'Ovo je Bosna', a kad je jedna od djevojaka promatrača pustila glazbu s mobitela, koja je imala prizvuk turskog melosa, policajci su odmah reagirali. 'Ne znam kako normalan svijet i civilizacija ovo shvaća i kako nitko ne reagira, niti sankcionira ovo ponašanje. To je ono što Srebreničane plaši od onog što nam se može dogoditi', izjavio je za Avaz Damir ef. Peštalić.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Suočavanje s prošlošću 30 godina nakon jezivog zločina: "Žrtve treba upamtiti i prenijeti mladima kako bi mogli naučiti iz iskustva starijih, a ne na vlastitoj koži'' Dodik i Vučić u Prijedoru Poruke iz Prijedora Vučiću Oluja najveće etničko čišćenje od 1945., Dodiku udruženi zločinački pothvat

Sličan scenarij dogodio se i u Bratuncu, gdje je skupina mladića, u istim majicama, skinula zastavu BiH sa zgrade općine nakon čega su po njoj urinirali i pljuvali. 'Oko 7 i 30 u moj su objekt ušla četiri mladića koji su na sebi imali majice s Mladićevim likom. Jeli su, uredno platili i izašli, ali se nakon kraćeg vremena jedan od njih vratio, ušao u toalet i počeo puštati pjesmu 'Siđi Rašo sa planine', zatim pjesme uz gusle. Za to se vrijeme grupa mladića motala oko zastave na zgradi Općine', ispričao je vlasnik obližnjeg ugostiteljskog objekta Beriz Merdžić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene