Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbinu 7 godina zatvora za ratne zločine kod Sarajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Sarajevu osudio je bosanskog Srbina Borislava Berjana na sedam godina zatvora proglasivši ga odgovornim za ratne zločine počinjene nad hrvatskim i bošnjačkim stanovništvom na širem području glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Obrazlažući presudu sutkinja Jasmina Kosović navela je kako je tijekom dokaznog postupka nedvojbeno utvrđeno da je Berjan kao bivši pripadnik policije bosanskih Srba sudjelovao u akcijama čiji je cilj bio etničko čišćenje općine Ilidža od nesrpskog stanovništva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Policajci pronašli muškarca bez penisa: Ležao je u nesvijesti Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me"

Tako je utvrđeno da je kao zapovjednik policijske postrojbe odgovoran za mučenja, protjerivanja, nezakonita pritvaranja, ali i za ubojstva civila i ratnih zarobljenika.

U presudi je izrijekom spomenut napad na naselja Bare i Doglodi, kada su srpski policajci zarobili skupinu od dvadeset hrvatskih civila te četvoricu policajaca nesrpske nacionalnosti.

Ti su policajci zlostavljani, a na slobodu su pušteni tek nakon tri mjeseca.

Dvojica Hrvata, braća Mandžuka i njihova majka koje su također zarobili Berjan i njegovi policajci, odvedeni su u zarobljenički logor, a njihova tijela pronađena su tek nakon rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene