Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planiraju tužbu

Hrvata i Srbina napala talijanska policija? 'Prebili su nas bez razloga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
28-godišnji Nikola tvrdi da je njega i 25-godišnjeg Marka talijanski policajac šutirao bez razloga, odnosno da ih je zamijenio za lopove.

Hrvat s BiH putovnicom, 28 godišnji Nikola, i Srbin s crnogorskom putovnicom, 25 godišnji Marko, planiraju tužiti Italiju nakon što su ih u nedjelju pretukli talijanski policajci, koji su ih greškom pomiješali s dvojcem koji traže zbog više provala u Ravenni.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

Nikola je za Blic ispričao da su mu ruka i lijeva strana lica natečene, a modrice je imao i po trbuhu,

'Prebili su nas bez razloga i zato ćemo ih tužiti', poručio je. Kaže su im policajci kada su shvatili da su pogriješili pokušali podmetnuti da su lopovi.

Sve se dogodilo u nedjelju navečer u Vicenzi kada su shvatili da ih neki automobil prati. Odlučili su što prije izaći na autoput za Zagreb jer su se, kaže Nikola, uplašili, a na naplatnoj postaji presrelo ih je policijsko vozilo. Policajci su u njih uperili oružje.

'Mi smo stali i podigli ruke. Taj što nas je pratio otvorio je moja, tj. suvozačeva vrata i počeo me brutalno udarati bez ijednog pitanja i riječi', kaže Nikola.

Dodaje da se nakon 10 minuta šutiranja isti čovjek prebacio na udaranje Marka. Iako su mu drugi policajci govorili da ih prestane tući, Nikola kaže da se nije obazirao.

Nakon 15 minuta prebacili su ih u glavnu policijsku postaju u kojoj se, prema Nikolinim riječima, brutalno šutiranje nastavilo.

Noć su proveli u ćeliji, a iduće jutro uzeli su im otiske i odveli ih pred istražnog suca koji je odredio da nema elemenata za uhićenje i zadržavanje.

Policajac koji ih je tukao, da bi opvradao svoj čin, izmislio je, kaže Nikola, da su ukrali neki automobil. Na sud, na kojem planiraju dokazati da ih je policija bezrazložno napala, idu 15. travnja, piše Blic. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene