Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbijanski ministar obrane ponovo pozvao Mladića i Hadžića na predaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac u petak je ponovo pozvao haške optuženike Ratka Mladića i Gorana Hadžića da se predaju, ističući da je to bolje i za državu i građane, njihove obitelji i njih same.

"Nismo uvjereni da žive u blagostanju i da žive bez problema, mislim da bi im mnogo bolji bio sam čin predaje", kazao je Šutanovac novinarima.

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave Dalibor Bišćan, Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice barijera Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice o uspješnoj obrani: "Inače bismo znali bdjeti noćima i graditi branu"

Ministar Šutanovac, odgovarajući na pitanje vjeruje li da je Mladić u Srbiji, kazao je da za to nema nikakvih pokazatelja.

"Nisam član Akcijskog tima (za suradnju s Haškim sudom) i nemam dnevne izvještaje po tom pitanju. Nevezano za to vjerujem li ja ili ne da je Mladić u Srbiji, bitno je da država funkcionira po tom pitanju i da nitko ne stavlja znak pitanja na to da sve radimo po zakonu", kazao je Šutanovac.

Ministar obrane je već nekoliko puta odbjeglu dvojicu haških optuženika pozvao na dobrovoljnu predaju, a u razgovoru za "Večernje novosti" od petka ocijenio je da je najveći uspjeh nove srbijanske Vlade povratak kredibiliteta pred međunarodnom zajednicom, jer je izručenjem Radovana Karadžića pokazala da poštuje domaće i međunarodno zakonodavstvo i da neće odstupati od međunarodnog prava niti kad je u pitanju obrana Kosova.

"Sam čin izručenja Karadžića ima mnogo dalekosežnije konzekvence po budućnost Srbije. Ukoliko želite da na Međunarodnom sudu pravde obranite Kosovo pozivajući se na međunarodno pravo, onda Srbija mora sama pokazati da poštuje međunarodno pravo i u slučajevima koji nisu ugodni za sve građane", kazao je Šutanovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene