Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajnik srbijanskog ministarstva pravosuđa

Srbijanski dužnosnik: Svi trebaju biti procesuirani za ratne zločine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstva pravosuđa Hrvatske i Srbije ne bi se trebala miješati u optužnice protiv hrvatskihi dužnosnika, istaknuo je Slobodan Homen, državni tajnik srbijanskog ministarstva pravosuđa.

Državni tajnik u srbijanskome ministarstva pravosuđa Slobodan Homen je, govoreći o optužnicama protiv hrvatskih dužnosnika i branitelja zbog navodnog zločina u Vukovaru, izjavio kako svi za koje postoji dokaz da su izvršili kazneno djelo trebaju biti procesuirani te zatražio od ministarstava pravosuđa da se ne miješaju u te postupke.

Ministarstva pravosuđa Srbije i Hrvatske ne trebaju se miješati u postupke koji se vode za ratne zločine, a svi trebaju biti procesuirani neovisno o tome koju dužnost obavljaju, izjavio je Homen kako prenose srbijanski mediji. 'Kako to vrijedi za predstavnike srpskoga naroda, tako treba vrijediti i za predstavnike hrvatskoga', kazao je Homen u izjavi koju prenosi srbijanska agencija Tanjug, dodavši da, ukoliko ima dovoljno dokaza da su osumnjičeni izvršili kazneno djelo, svi trebaju biti procesuirani.

Izražavajući uvjerenost da srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine raspolaže dovoljnom količinom dokaza protiv osumnjičenih što će se, po njegovim riječima, vidjeti tijekom postupka, Homen je izjavio kako svi trebaju biti svjesni da netko prvo mora biti uhićen i izručen Srbiji kako bi došlo do suđenja. Homen je kazao kako je to još jedan od slučajeva u kojima će se vidjeti kako će se ponašati države u kojima se osumnjičeni budu nalazili.

Bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić jučer je izvijestio javnost kako je putem osječkog općinskog suda zaprimio optužnicu vijeća za ratne zločine beogradskog suda koja ga, s još 40-ak osoba, tereti za kaznena djela ratnog zločina i genocida. Rekao je kako je riječ o prepisanoj skupnoj optužnici srbijanskog vojnog tužiteljstva iz 1992., a da se za ta kaznena djela, uz ostale, terete Vladimir Šeks, Branimir Glavaš i Tomislav Merčep te vukovarski branitelji. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državni tajnik Homen Reakcija iz Srbije: 'Zakon o ništetnosti bi bio loš za odnose u regiji' Slika nije dostupna Na listi Beograda Šeks, Vekić, Glavaš, Merčep 'To su bijedni pokušaji da se oživi 'lešina' Jugoslavija'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene