Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odali posljednju počast

Srbija: Zajednički sprovod 13 žrtava masovnog ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjesnom groblju u šumadijskom selu Velika Ivanča, šezdesetak kilometara južno od Beograda, u petak su pokopane žrtve masovnog ubojstva koje je počinio mještanin Ljubiša Bogdanović usmrtivši prije tri dana 13 srodnika i susjeda, među kojima svoju majku i sina.

Trinaest lijesova tijekom prijepodneva u nizu je poredano ispred mjesne crkve, u kojoj je misu žrtvama služio episkop šumadijski Jovan i svećenici Srpske pravoslavne crkve.

Više tisuća ljudi okupilo se kako bi odalo posljednju počast ubijenim mještanima. Većina okupljenih nosila je po 13 svijeća, za svakog od tragično stradalih. Reporteri s mjesta događaja javili su da je ispraćaj protekao u mučnom ozračju, ali dostojanstveno i mirno.

U Mladenovcu je današnji dan proglašen danom žalosti, a na zajedničkom sprovodu sudjelovali su i visoki državni dužnosnici te dužnosnici Beograda i Mladenovca kao i više od dvije tisuće mještana Velike Ivanče, Mladenovca i susjednih sela.

>>Srbija: Preminuo ubojica koji je pištoljem usmrtio 13 ljudi

U Srbiji je zbog ovog nezapamćenog masakra u srijedu bio proglašen dan žalosti.Zločin se dogodio u utorak pred zoru kad je ubojica u pet kuća za manje od pola sata hicima iz pištolja ubio 13 suseljana - šestoricu muškaraca, šest žena i jednog dvogodišnjeg dječaka, kojeg su liječnici hitne pomoći našli u naručju ubijene majke.

Bogdanović je pokušao ubiti suprugu i sebe, a nakon tri dana provedena u komi u četvrtak je preminuo u Urgentnom centru, dok se njegova supruga oporavlja nakon operacije i očekuje se da će biti jedini svjedok čije bi izjave mogle pomoći istražiteljima sastaviti mozaik i doći do eventualnih motiva ovog zločina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Vojna vježba Ignoriranje znači kazne Građanima Srbije počeli su stizati pozivi za vojne vježbe: "Ne znam koje su procedure, ali ne želim da me mobiliziraju u slučaju rata" Tomislav Nikolić imao prometnu nesreću Tomislav Nikolić Bivši predsjednik Srbije imao je prometnu nesreću

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene