Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na granici

Srbija uputila Hrvatskoj prosvjednu notu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova uputilo je u utorak prosvjednu notu hrvatskom veleposlaniku u Beogradu Gordanu Markotiću zbog incidenta koji se dogodio u ponedjeljak u zoni graničnog prijelaza Berkasovo-Bapska, priopćeno je u utorak iz srbijanskog ministarstva vanjskih poslova.

"Tom prilikom više policijskih dužnosnika Republike Hrvatske prešlo je na teritorij Republike Srbije i upotrijebilo fizičku silu prema novinarima koji su izvještavali o događanjima na spomenutom graničnom prelazu, čime je povrijeđen teritorijalni integritet Republike Srbije", navedeno je u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici ministarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blokada granica EK analizira krši li Hrvatska pravila Slika nije dostupna Ekonomski analitičar za Dnevnik.hr SLIKOVIT OPIS 'To je pozicija dva ovna na brvnu'

Nadležni organi Republike Srbije, kako se naglašava u priopćenju "spremni su s hrvatskom stranom razmjeniti sve relevantne informacije o spomenutom događaju, s uvjerenjem da se slično u budućnosti neće ponoviti", navodi se u priopćenju vanjskih poslova u povodu jučerašnjeg incidenta na srpsko-hrvatskoj granici.

OPET RASTU TENZIJE Beograd opet šalje prosvjednu notu Zagrebu

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je u ponedjeljak navečer da će Srbija uputiti prosvjednu notu Hrvatskoj zbog incidenta u kojem je, kako tvrdi, više hrvatskih policajaca u ponedjeljak ušlo na teritorij Srbije kod graničnog prelaza Berkasovo, te da su pri tome napali novinare koji su izvještavali o migrantskoj krizi.

Ministar Stefanović je najoštrije osudio ulazak hrvatskih policajaca na teritorij Srbije, ocjenivši da je time bio ugrožen teritorijalni suverenitet Srbije.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u ponedjeljak navečer kako hrvatski policajci nisu prešli granicu i ušli na teritorij Srbije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene