Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedeno devet osoba

Srbija: Uhićeni osumnjičeni za zločine na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po nalogu Tužiteljstva za ratne zločine, srbijanska policija privela je devet osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin u selu Ćuška kod Peći na Kosovu 14. svibnja 1999. godine, objavilo je u subotu to tužiteljstvo.

Zahtjev za provođenje istrage protiv 26 pripadnika paravojne formacije 'Šakali" i pripadnika Teritorijalne obrane i rezervnog sastava policije to tužiteljstvo podnijelo je istražnom sucu Vijeća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zbog osnovane sumnje da su 14. svibnja 1999. godine ubili 41 osobu u selu Ćuška, na teritoriji općine Peć na Kosovu (KiM), čime su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.Policija je privela devet dostupnih osoba, koje su izvedene pred istražnog suca, a tužiteljstvo je predložilo da svim osumnjičenima bude određen pritvor.

Pročitajte i ovo Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 3 Mještani šute "Možda je Božja kazna!": Policija ispituje što se dogodilo s kućom ubojice iz Mladenovca Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3 Na parkiralištu u Petroviji Proširena istraga protiv 60-godišnjaka koji je oteo ženu u Istri: Poznato za što ga se tereti

Oni se terete da su poduzimali oružane napade i pojedinačne čine nasilja kao i prijetnje nasiljem, ubojstva, uništavanje civilne imovine, pljačke te otimanje osobne imovine u namjeri stjecanja osobne imovinske koristi i s glavnim ciljem širenja straha među albanskim civilima kako bi ih primorali da napuste mjesta svog prebivališta i presele se u Republiku Albaniju. Ovaj predmet dio je opsežne akcije tužiteljstva, vezane uz događaje na Kosovu u kojima je ubijeno više od 200 civila, navodi se u priopćenju (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene