Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti štrajkom glađu

Učiteljica stalni posao čeka već 21 GODINU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna učiteljica iz Srbije ni nakon 21 godinu rada ne može dobiti stalno zaposlenje. Najavila je da, ukoliko u siječnju ne dobije ugovor, započinje štrajk glađu.

Učiteljica iz Gornjeg Milanovca Aleksandra Igrutinović prosvjedovala je jučer ispred Općine jer ni nakon 21 godine ne može dobiti stalno zaposlenje. Prijeti da će započeti štrajk glađu, ukoliko do 15. siječnja ne dobije stalan posao, piše Blic.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za nezaposlene Doznajte koje su sve aktivne mjere zapošljavanja! Slika nije dostupna Rad u turizmu Vukovarci 'trbuhom za kruhom' odlaze na more

'Želim podići glas protiv nepotizma, stranačkih veza i podobnosti kao ključnih kriterija za zapošljavanje kojima se obezvrijeđuje stručnost, a mnogi obrazovani ljudi dovode se do ruba egzistencije. Mnogi direktori su se poigravali sa mnom zapošljavajući pripravnike, članove vladajućih partija ili rodbinu uticajnih pojedinaca, a meni su govorili da se strpim, da ne dižem prašinu, da ne zatvaram vrata za sobom jer sam prva koja će u sljedećem navratu biti zaposlena. Ispostavilo se da su to bila lažna obećanja. Pri tom mi je rečeno da je naredba 's vrha' i da direktori tu ništa ne mogu učiniti', ispričala je Igrutinović.

RAST NEZAPOSLENOSTI: 344.444 nezaposlenih krajem listopada

Učiteljica ima dva sina, od kojih je jedan student. Kako kaže, školuje ih uz ogromna odricanja zahvaljujući plaći supruga od koje svi žive.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene