Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bile ondje tri godine

Šok u Srbiji: U bolničkom zamrzivaču pronađena tijela 13 beba

Beba (Foto: Getty Images)
Beba (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
U općoj bolnici u srpskom gradu Kraljevu u zamrzivaču su pronađena zamrznuta tijela 13 beba. Ravnatelj je ponudio objašnjenje za ovaj bizaran slučaj.

Članovi Komisije za nestale bebe u Srbiji u Općoj bolnici Kraljevo pronašli su u zamrzivaču 13 tijela beba.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

Zamjenik ravnatelja bolnice Dragan Kaljević kaže da se radi o bebama koje roditelji nisu htjeli preuzeti i sahraniti, a bolnica za sahranu nije imala ni mjesta ni odobrenje pa su ih čuvali u zamrzivaču.

Riječ je, kaže, o mrtvorođenoj djeci koja su tri godine u zamrzivaču, a koje bolnica nije sahranila jer je trebalo čekati da se ispoštuju sve procedure. Čekalo se da Grad donese odluku o tome kada će bebe biti sahranjene.

Odluka je nedavno donesena, pa se očekuje da bebe budu sahranjene što prije. Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić tvrdi da Grad do prošle godine nije ni bio nadležan za sahranjivanje mrtve novorođenčadi.

''To su mrtvorođene bebe koje još nismo sahranili, jer ih nemamo gdje sahraniti. Ništa nije pronađeno, jer to nismo ni krili. Te bebe se nalaze na patologiji kako nalažu svi propisi'', kaže Kaljević.

Objasnio je i da se radi o bebama koje roditelji nisu htjeli preuzeti i sahraniti, što po zakonu nisu ni dužni napraviti, piše Telegraf.

U tijeku je, kaže, formiranje komisije koja će odlučivati o mjestu gdje će se mrtvorođene bebe u budućnosti sahranjivati u Kraljevu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene