Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija traži smjenu izvjestitelja Jelka Kacina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija će zatražiti da izvjestitelj za Srbiju u Europskom parlamentu Jelko Kacin bude smijenjen s te dužnosti, izjavio je u petak potpredsjednik srbijanske Vlade Božidar Đelić.

"Netko tko je tako otvoreno stao na stranu separatista i tko nema uravnoteženo i nepristrano stajalište ne može biti na toj dužnosti", rekao je Đelić na konferenciji o europskim integracijama "Ljubljanska agenda - za novu fazu procesa stabilizacije i pridruživanja" koju su organizirali Europski pokret u Srbiji i njemačka Zaklada "Friedrich Ebert".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razotkrili ga prolaznici? "Hrabri" izvjestitelj bori se s uraganom Florence, a onda slijedi obrat... Slika nije dostupna Kacin najavljuje rađanje dviju novih država

Đelić je izjavio kako je siguran da u Europskom parlamentu ima kvalificiranih ljudi koji bi mogli obnašati dužnost izvjestitelja i da Srbija ima pravo tražiti da se poštuje njezina politika.

"Pitanje Kosova i Metohije je od prvoklasne važnosti za našu zemlju i žao mi je što neki europski dužnosnici tome prilaze na ležeran način", rekao je Đelić.

Izvjestitelj za Srbiju u Europskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je u četvrtak da je sastanak predstavnika Europskog parlamenta i kosovske Skupštine u Bruxellesu označio priznavanje neovisnosti Kosova nakon što je na tom skupu prvi put istaknuta zastava neovisnog Kosova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene