Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala kamerica

Srbija: Srednjoškolci pokrali izraelskog diplomata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik izraelskog veleposlanika u Srbiji Eyal Naor došao je u leskovačku srednju školu predstaviti kako funkcionira đačko poduzetništvo u njegovoj zemlji, no nije očekivao da i u Leskovcu ima 'poduzetnih' đaka.

Zamjenik izraelskog veleposlanika u Srbiji Eyal Naor pokraden je u srijedu u Leskovcu, na jugu Srbije, dok je srednjoškolcima u jednoj lokalnoj školi držao predavanje o iskustvima đačkog poduzetništva u Izraelu, izvijestili su u četvrtak srbijanski mediji.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj

Izraelski diplomat je, s namjerom da ilustrira nova dostignuća u tehnologiji i medicini, tijekom predavanja učenicima dao da pogledaju minijaturnu kameru, veličine kapsule antibiotika, koja se jednokratno koristi u dijagnostici, ali je nije dobio natrag.

>> VIDEO Nastavnica krade iz torbi učenika

Krađu je potvrdila i glasnogovornica gradonačelnika Leskovca, objasnivši da je gradska uprava htjela uvaženom gostu nadoknaditi štetu, ali da je on odbio i tome nije pridavao važnost.

Profesorica koja je pratila učenike izjavila je da se izraelski diplomat nekoliko puta našalio, pozivajući učenike da vrate kameru, uz šaljivu opasku kako stoji "samo 3.000 dolara". "Umjesto pljeska, na kraju prezentacije nastao je muk", rekla je profesorica.

Šef ureda leskovačkog gradonačelnika Nebojša Dimitrijević kasnije je objasnio kako kamera zapravo vrijedi 300, a ne 3.000 dolara, a koristi se u suvremenoj medicini za jednokratnu uporabu pri snimanju probavnog sustava.

"Pokradeni izraelski diplomat reagirao je zbilja diplomatski, ne pridajući naročit značaj incidentu kojim je netko od učenika osramotio naš grad", prokomentirala je jedna od leskovačkih profesorica.

Zamjenik izraelskog veleposlanika u Srbiji Eyal Naor nije komentirao ovaj incident. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene