Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dačić novi premijer?

Srbija se bliži sastavljanju vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako niti poslije skoro dva mjeseca od izbora Srbija nije dobila novu vladu čini se da stranački pregovori, razgovori i političke trgovine ulaze u završnu fazu.

Do sada su se pojavljivale najrazličitije opcije kako bi bila sastavljena nova vlada ali kako se čini, poslije najnovijih razgovora, najbliži tome su Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS).

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Grmoja potvrdio plan oporbe u Saboru, SDP-ovac otkrio koga nisu zvali: "S njima nismo očekivali formirati većinu" Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem"

Prema pisanju beogradskih medija Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, predsjednik SPS-a i v.d. predsjednik SNS-a, postigli su načelan dogovor još prije deset dana. Navodno je mali Slobo, kako Dačića nazivaju, tražio malo vremena kako bi napravio odstupnicu od DS-a koji je do prije samo neki dan važio za najvećeg favorita za predvodnike nove Vlade i gdje bi SPS bio strateški partner.

Beogradski Kurir piše kako bi nova vlada imala najvjerojatnije 12 ministarstava i dodatna dva ureda i to jedan za Kosovo a drugi za dijasporu.

>> Konzultacije s Nikolićem: Tadić smatra da može okupiti parlamentarnu većinu

Premijer bi bio Ivica Dačić a njegov zamjenik Aleksandar Vučić. Dačiću bi uz premijersko mjesto pripalo i mjesto ministra policije, što je obnašao i u prošloj vladi. Vučić bi također imao dvije funkcije tako da bi uz mjesto potpredsjednika vodio i ministarstvo eurointegracija.

Uz SNS i SPS u vladi bi bila i stranka Ujedinjenih regiona Srbije kojoj bi pripala sva ekonomska ministarstva. Iako dogovor još nije obznanjen javnosti niti je Dačić dobio mandat, Kurir navodi kako su već podijeljena sva ministarstva te da se budući koalicijski partneri nisu dogovorili samo oko ministarstva kulture i ministarstva za lokalnu upravu i državnu samoupravu.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene