Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija ratificirala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski parlament usvojio je u utorak većinom glasova Prijedlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije s EU s prelaznim trgovinskim sporazumom i za taj je prijedlog od ukupno nazočnih 168 zastupnika glasovalo njih 140, dok je 28 bilo protiv.

Usvajanje zakona zastupnici su popratili dugotrajnim pljeskom ustavši se na noge iz svojih klupa. Protiv zakona su bili zastupnici koalicije Koštuničine Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije Velimira Ilića, dok zastupnici Šešeljeve Srpske radikalne stranke i najnovije zastupničke skupine "Naprijed Srbijo" nisu bili u zastupničkim klupama tijekom glasovanja o toj točki dnevnog reda.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin sporazum o odanosti Putinovo ministarstvo pripremilo poseban zakon za strance: Ovo nikako ne smiju napraviti Slika nije dostupna Slijedi univerzalno pravilo Pusić: EK zastupa interese Hrvatske, kao i svake druge članice

Odmah nakon prihvaćanja sporazuma s EU srbijanski parlament glasovao je i o prihvaćanju Energetskog sporazuma s Rusijom, za koji je od ukupno 237 zastupnika glasovalo 214, dok je protiv bilo 23 dvoje. U glasovanju su sudjelovali i zastupnici SRS i nove zastupničke skupine radikala.

Uz Sporazum sa EU-om, srbijanski parlament je usvojio i amandman radikala Tomislava Nikolića u kojemu se precizira da je Kosovo dio Srbije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene