Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broje preko 200 članova

U Srbiji registrirano čak 27 kriminalnih skupina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krajem 2009. gopdine u Srbiji je registrirano 27 kriminalnih skupina koje zajedno broje više od 200 članova i koje se većinom bave prodajom narkotika.

Informacija je to koju je danas iznio srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić te dodao da je policija tijekom prošle godine otkrila sedam organiziranih kriminalnih grupa i uhitila 86 kriminalaca, piše Mondo. Dodao je da se švercom narkotika bavi 60 posto organiziranih kriminalnih grupa, koje djeluju kroz mrežu manjih podgrupa.

Pročitajte i ovo Adolfo Macias, aka Fito Izdašan kriminalni dosje Tko je zloglasni ekvadorski narkobos Fito? Njegov bijeg izazvao je kaos i izvanredno stanje Mladić iza metalne ograde, ilustracija strašne sudbine Šokantna ispovijest 13-godišnjaka koji ubija za novac: "Većina male djece je gladna. Postaneš ovisan..."

Prema Dačićevim riječima, 2009. godine otkrivena je 31 takva grupa, sa 146 članova, od kojih je 130 uhićeno. Među uhićenim kriminalcima koji se bave švercom narkotika 93 posto su muškarci, a njih 60 posto staro je između 21 i 30 godina. Srbijanski ministar unutarnjih poslova izjavio je kako je protekle godine ubijeno 18 kriminalaca, od kojih se sedam bavilo prodajom narkotika, dvoje 'zelenašenjem', jedan trgovinom skupocjenih automobila, a ostali raznim kriminalnim djelatnostima. Od tog broja, rasvijetljeno je osam ubojstava,a riješeno je još pet iz prethodnog razdoblja. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene