Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: Prijetnje predsjedniku skupštine Duliću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Skupštine Srbije Oliver Dulić dobio je prijeteće pismo od udruge Srba iz Chicaga pod nazivom Organizacija S.S. u kojem se navodi da će mu "doći crni petak i da ga neće izbjeći", objavio je beogradski "Blic".

Predsjednik Skupštine Srbije prijeteće je pismo dobio 15. travnja i s njim je upoznao policiju koja radi na rasvjetljavanju slučaja, piše list.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Slika nije dostupna Dulić: 'Nisam Hrvat nego Jugoslaven'

Pismo prijetećeg sadržaja došlo je neposredno nakon Dulićevog angažiranja na lobiranju među zemljama EU-a da Srbija potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU-om. Dulić je svojim sugovornicima poručivao da je proeuropska opcija u Srbiji spremna dovesti do kraja suradnju sa sudom u Den Haagu.

Istobno, u pojedinim medijima čule su se i optužbe protiv Dulića da je otpadnik uz navode da je predsjednik skupštine tražio da se pojača pritisak Haškog suda na Srbiju, navodi "Blic".

Beogradski list objavljuje i da "potpisnici pisma, uz gomilu psovki navode da su se prevarili svi koji misle da će uhititi Ratka Mladića i Radovana Karadžića", a zatim i da Duliću, Sonji Biserko i svim Hrvatima nije mjesto u Srbiji "već u Zagrebu među ustašama".

Pisma s prijetnjama smrću s raznih adresa posljednjih su mjeseci stizala srbijanskom tužitelju za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću, te predsjedniku Nacionalnog vijeća Srbije za suradnju s Haškim sudom Rasimu Ljajiću, te nekim sucima i novinarima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene