Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija povukla veleposlanika iz Bugarske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski veleposlanik u Bugarskoj Danilo Vučetić izjavio je da je pozvan u Beograd na konzultacije, što je 'mjera koja svjedoči o nezadovoljstvu srbijanske države' odlukom Sofije da prizna Kosovo.

Vučetić je na tiskovnoj konferenciji rekao kako je predao prosvjednu notu bugarskoj vladi zbog odluke da prizna Kosovo i najavio je da će u nedjelju otići iz zemlje.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Imenovanje veleposlanika Grlić Radman žestoko napao Milanovića: "On vjerojatno želi uhljebiti neke ljude i poslati ih u diplomaciju" Gaël Veyssière Stižu prije no što se predviđalo Francuski veleposlanik ekskluzivno za Dnevnik Nove TV otkriva kada stižu borbeni lovci Rafalei

'Odlukom bugarske vlade da prizna Kosovo zadaje se težak udarac Srbiji i bilateralnim vezama. Nije isto hoće li Kosovo priznati susjedna zemlja ili zemlja izvan Balkana', rekao je.

Veleposlanik je izrazio žaljenje što Sofija nije uskladila svoje napore sa susjedima - Rumunjskom, Grčkom i Makedonijom - koje nisu priznale neovisnost.

Hrvatska, Bugarska i Mađarska objavile su u srijedu zajedničku izjavu da će priznati novu balkansku državu. Zagreb i Budimpešta to su formalno učinile odmah istoga dana, a Bugarska dan kasnije.

'Ta je odluka dovela u pitanje naše veze i ne može biti bez posljedica... Više neće biti uvjeta za dobru suradnju u budućnosti s Bugarskom', rekao je Vučetić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene